Key Accountmanager Civiel & Infra (grond- weg- en waterbouw)

Company description

DYKA Nederland is een toonaangevende productie- en verkooporganisatie van kunststof leidingsystemen (PVC, PE en PP). De productie, centrale distributie, verkoopafdelingen en overige stafdiensten zijn gevestigd op het hoofdkantoor in Steenwijk. Daarnaast zorgen 21 regionale verkoopvestigingen voor servicegerichte verkoop en toelevering aan handelaren, aannemers, installateurs, overheidsinstanties, nutsbedrijven en de industrie. DYKA Nederland is onderdeel van DYKA Group, die op haar beurt deel uitmaakt van Tessenderlo Group. DYKA Group is internationaal vertegenwoordigd in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slovenië en Roemenië.

Maar DYKA is meer dan alleen een productie- en verkooporganisatie van kunststof leidingsystemen. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, dragen wij elke dag bij aan een betere planeet. Bovendien doen we dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we “Nature’s Network” zijn. 

De cultuur van DYKA is 'Every Day, We-GO'. Deze cultuur is gebaseerd op drie waarden die overeenkomen met de W, G en O in We-GO: We Win Together (Samen Winnen), We Go Beyond (Onszelf Overtreffen) en We Own It (Eigenaarschap Tonen).

Job description

DYKA Group

Bij DYKA zijn we op zoek naar een Key Accountmanager C&I met de focus op grond-, weg- en waterbouw voor 40 uur per week. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de verkoopdoelstellingen bij onze key accounts binnen de civiel en infra sector voor geheel Nederland.

Jouw taken bestaan onder andere uit:

 • Aangaan van nieuwe en bestaande strategische partnerschappen, gebruikmakend van je relatienetwerk en het identificeren van markttrends en kansen, conform het key accountplan.
 • Opstellen en bijwerken van accountplannen volgens het commerciële beleid en afdelingsplan, zodat er een helder en planmatig overzicht is van verkoopmogelijkheden.
 • Bevorderen van de verkoop van producten en diensten door het stimuleren van bestaande en nieuwe klantrelaties, eventueel in samenwerking met productspecialisten, met als doel de verkooptargets te bereiken.
 • Beheren van verkoopprocessen en klantrelaties van begin tot eind, gericht op duurzame klantenbinding en optimale informatie-uitwisseling, acceptatie, kennisoverdracht en verkoopstimulatie.
 • Verwerken van klantgegevens en analyseren en rapporteren van kwantitatieve en kwalitatieve informatie om het management van betrouwbare gegevens te voorzien voor besluitvorming.
 • Zorgen voor efficiënte samenwerking tussen interne en externe stakeholders om een harmonieuze klantendienstverlening te garanderen.
 • Monitoren van markt- en brancheontwikkelingen en initiëren van interne informatie-uitwisseling over markten, regelgeving, producten en toepassingen om nieuwe kennis te verspreiden en een goede werkrelatie te onderhouden.

Het team

Het C&I team bestaat uit een binnendienst- en buitendienstafdeling. De buitendienst omvat vier Accountmanagers, een Key Accountmanager, een Sales Engineer en de Business Manager.

Profile

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als accountmanager in de grond-, weg- en waterbouw sector;
 • Je hebt een winnaarsmentaliteit, bent resultaatgericht en zet door waar anderen ophouden;
 • Je beschikt over uitstekende commerciële, communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Je hebt technisch inzicht affiniteit met technologische ontwikkelingen.

Offer

Wat bieden wij

 • Salaris tussen € 60.000 en € 75.000 bruto per jaar, inclusief 8% vakantietoeslag;
 • Variabele bonus opportunity (STI) van 15% (met een maximum van 200%);
 • Keuze uit een leaseauto (die zowel zakelijk als privé gebruikt kan worden) of een mobiliteitsregeling, inclusief laptop en telefoon;
 • 20 vakantiedagen en 8 ATV-dagen;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve pensioenregeling en mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve zorgverzekering;
 • Kansen voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een fijne werkomgeving met leuke collega’s!

Procedure en solliciteren
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Tim Kruse (Business Manager C&I) via +31613477660 of tim.kruse@dyka.nl. Voor aanvullende vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vinsent Morsink (Recruiter) via +31647994239 of vinsent.morsink@dyka.nl.

Het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Door te solliciteren ga je automatisch akkoord met de bewaartermijn van je persoonsgegevens bij DYKA voor een periode van één jaar.

Category
Sales
Department
Sales
Experience level
Associate
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
Apply now