Regional Sales Manager

Company description

Dyka Group, deel van de Tessenderlo Group, is meer dan alleen maar een producent van kunststof leidingsystemen. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, dragen wij elke dag ons steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen we dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we “Nature’s Network” zijn. Internationaal zijn wij vertegenwoordigd in België, Nederland, Frankrijk, UK, Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovenië en Roemenië.

Dyka Plastics in Pelt is onze productiesite in België. Daarnaast hebben we in België ook 9 regionale filialen die zorgen voor een servicegerichte toelevering van handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.

Job description

DYKA Group

Als regional sales manager ben jij verantwoordelijk voor onze 9 filialen en sta je in voor de rechtstreekse aansturing van 8 direct reports (waaronder (regio) filiaalhouders en vertegenwoordigers) en 32 indirect reports.

Je takenpakket zal voornamelijk bestaan uit onderstaande luiken:    

 • Mee ontwikkelen en realiseren van een commercieel beleid met als doel het vergroten van blijvende winstgevendheid en omzetgroei in het segment binnen België door oa het verder uitbreiden van het aantal filialen. Hiervoor worden activiteiten en acties geïnitieerd, ontwikkelt en geïmplementeerd in nauwe samenwerking met anderen.
 • Uitrusten en inrichten van de regio-organisatie zodanig dat de voorwaarden aanwezig zijn ter realisatie van de regiodoelstelling(en). Opstellen, invoeren en zorgen voor de correcte naleving van de beste werkwijzen, voorschriften en vernieuwingen binnen de regio teneinde een optimale customer intimacy te borgen. Om dat te bekomen ook werkprocessen en procedures zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en een cultuur van continue verbetering uit te dragen. 
 • Initiëren en aansturen van informatie voor en naar product management, zodanig dat het productassortiment (gamma voor sanitair, riolering , infiltratie, ventilatie) ook op langere termijn en op DYKA Group niveau aansluit bij de vraag en de eisen van de markt.  

Profile

 • Je bent in het bezit van een bachelorsdiploma of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt reeds een aantal jaren commerciële ervaring opgedaan en bent resultaatgericht. 
 • Je kan aantonen dat je een echte people manager bent door je reeds opgedane ervaring als leidinggevende. 
 • Je bent perfect Nederlandstalig en hebt een goede kennis van het Engels en  Frans. 
 • Bereidheid om te reizen tussen onze 9 filialen in België. De overige tijd werk je vanuit de site te Pelt.

Offer

 • Contract van onbepaalde duur in een voltijdse tewerkstelling
 • Competitief salaris met een interessant bonussysteem die uitbetaald kunnen worden via warrants. Daarnaast ontvang je een bedrijfswagen met internationale tankkaart, GSM, laptop, een hospitalisatieverzekering van DKV (met mogelijkheid voor aansluiting van gezinsleden), groepsverzekering, representatievergoeding, maaltijdcheques, ecocheques en een voordeelkaart met tal van kortingen.   
 • 12 ADV verlofdagen bovenop je wettelijke dagen en geen bergen werk die op je liggen te wachten na een lange zomervakantie want DYKA sluit collectief tijdens het bouwverlof.
 • The best of both worlds: werken in een lokaal verankerde organisatie die tegelijk onderdeel uitmaakt van een internationale groep.
Department
Sales
Experience level
Mid-Senior Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Belgium
City
Pelt
APPLY NOW