Matrijzenmaker (32-40 uur)

Company description

DYKA is veel meer dan alleen maar een producent en distributeur van kunststof leidingsystemen en hulpstukken. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, dragen wij elke dag ons steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen we dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we “Nature’s Network” zijn. 

DYKA Nederland is een vooraanstaand producent en distributeur van kunststof leidingsystemen (PVC, PE en PP). De productie, administratie, centrale distributie en verkoopafdeling is gevestigd in de hoofdzetel in Steenwijk. Verder zorgen 21 regionale distributiecentra voor een servicegerichte toelevering aan handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.

Binnen de cultuur van DYKA zijn samenwerken (we groeien samen), initiatief nemen (we ondernemen actie) en klant- en resultaatgericht werken (we zorgen ervoor dat de dingen écht gebeuren, we streven naar uitermate tevreden klanten) de belangrijkste kernwaarden.

Job description

DYKA Group

DYKA zoekt een ervaren en enthousiaste matrijzenmaker voor 32 tot 40 uur per week.  De afdeling werkt in 2-ploegendienst waarbij je werkt van 6:00 - 14:30 uur en van 14:30 - 23:00 uur.

Als matrijzenmaker bij DYKA ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en vervaardigen van matrijzen voor onze productielijnen. Je gaat werken met moderne verspanende technieken in een goed uitgeruste toolshop. Hierbij is geen enkele dag hetzelfde door het gevarieerde werkaanbod. Je kunt je eigen kennis en ervaring goed inzetten om te bepalen hoe je de werkzaamheden gaat aanpakken.

Naast het samenwerken met je directe collega’s werk je ook samen met het productie- en productontwikkeling team om er samen voor te zorgen dat onze producten van de hoogste kwaliteit zijn. Het is belangrijk dat de productieafdelingen op tijd de gereedschappen in kunnen zetten.

Wat ga je doen:

 • Onderhouden en repareren van bestaande matrijzen
 • Bouwen en bijstellen van onderdelen middels verschillende verspanende technieken.
 • Montage en demontage van matrijzen en productiegereedschappen.
 • Continue verbetering van de matrijzen om de efficiëntie en kwaliteit van ons productieproces te verbeteren
 • Diverse overleggen met verschillende teams om ervoor te zorgen dat de matrijzen voldoen aan de specificaties en eisen

Het team

Je gaat werken in ons gezellige en gemixte team van 10 medewerkers van jong en oud. Het team bestaat uit zijn draai en frees specialisten maar ook allround matrijzenmakers. Middels het buddy systeem brengen de ervaren medewerkers je de matrijs specifieke kennis bij. Iedereen helpt en leert van elkaar zodat iedereen breed inzetbaar is op de afdeling.

Profile

 • Je hebt een mechanische opleiding gevolgd op minimaal MBO niveau 3.
 • Je hebt ervaring met 5-assige bewerkingscentra.
 • Ervaring met fijnmechanische verspaning.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jezelf en anderen.
 • Je bent accuraat en hebt oog voor detail.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent een teamspeler.
 • Je kunt goed communiceren in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Offer

Wat bieden wij

 • Salaris conform CAO KRI en Aanvullende Afspraken Arbeidsvoorwaarden DYKA B.V., schaal H en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring (van € 2361,91 tot € 3230,79 bruto per maand);
 • Een ploegentoeslag van 15%;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden als reiskostenvergoeding, eindejaarsgratificatie van 3%, een mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve zorgverzekering en pensioenregeling;
 • Een uitgebreid inwerktraject zodat je precies weet wat je te doen staat;
 • Een fijne werkomgeving met leuke collega’s!

DYKA is een sterke en betrouwbare speler in de markt. Je werkt in een inspirerende en innovatieve (internationale) organisatie. Wij stellen jouw veiligheid voorop. Daarnaast investeert DYKA ook graag in jouw ontwikkeling. We zijn vooral benieuwd naar wat jij zoekt in een werkgever en gaan daarover graag het gesprek met je aan. Je komt te werken in een informele, prettige werksfeer dat te vertalen is naar nauwe samenwerkingen, openhartigheid, hulpvaardigheid en meer. Je standplaats is Steenwijk (Kop van Overijssel). Wij gaan graag in gesprek met jou!

Procedure en solliciteren
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marcel Janssen (Manager Gereedschapmakerij) via +31616022429 of marcel.janssen@dyka.nl. Voor aanvullende vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Gerwin de Boer (Recruiter) via +31616091977 of gerwin.deboer@dyka.nl. 

Een persoonlijkheidsanalyse (PPA) is onderdeel van de procedure.

Category
Engineering
Department
Technic
Experience level
Mid-Senior Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
APPLY NOW