Leerling matrijzenmaker (MBO niveau 3 BBL)

Company description

DYKA is veel meer dan alleen maar een producent en distributeur van kunststof leidingsystemen en hulpstukken. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, dragen wij elke dag ons steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen we dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we “Nature’s Network” zijn. 

DYKA Nederland is een vooraanstaand producent en distributeur van kunststof leidingsystemen (PVC, PE en PP). De productie, administratie, centrale distributie en verkoopafdeling is gevestigd in de hoofdzetel in Steenwijk. Verder zorgen 21 regionale distributiecentra voor een servicegerichte toelevering aan handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.

Binnen de cultuur van DYKA zijn samenwerken (we groeien samen), initiatief nemen (we ondernemen actie) en klant- en resultaatgericht werken (we zorgen ervoor dat de dingen écht gebeuren, we streven naar uitermate tevreden klanten) de belangrijkste kernwaarden.

Job description

DYKA Group

DYKA zoekt enthousiaste leerlingen die opgeleid willen worden tot Matrijzenmaker. De opleiding ‘MBO niveau 3 Allround Verspaner’ start in september op de Friese Poort in Drachten. Je gaat 1 dag per week naar school in Drachten. De overige 4 dagen werk je op de afdeling Gereedschapsmakerij bij DYKA. De afdeling werkt in 2-ploegendienst waarbij je werkt van 6:00 - 14:30 uur en van 14:30 - 23:00 uur.

De ervaren Matrijzenmakers op de afdeling Gereedschapsmakerij gaan je wegwijs maken in de wereld van de grote metalen mallen. Als matrijzenmaker bij DYKA ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en vervaardigen van matrijzen voor onze spuitgiet productielijnen. Je gaat werken met moderne verspanende technieken in een goed uitgeruste toolshop. Hierbij is geen enkele dag hetzelfde door het gevarieerde werkaanbod.

Naast het samenwerken met je directe collega’s werk je ook samen met het productie- en productontwikkeling team om er samen voor te zorgen dat onze producten van de hoogste kwaliteit zijn. Het is belangrijk dat de productieafdelingen op tijd de matrijzen in kunnen zetten.

Wat ga je doen:

 • Onderhouden en repareren van bestaande matrijzen.
 • Bouwen en bijstellen van onderdelen middels verschillende verspanende technieken.
 • Montage en demontage van matrijzen en productiegereedschappen.
 • Continu verbeteren van de matrijzen om de efficiëntie en kwaliteit van ons productieproces te verbeteren.
 • Diverse overleggen met verschillende teams om ervoor te zorgen dat de matrijzen voldoen aan de specificaties en eisen.

Het team

Je gaat werken in ons gezellige en gemixte team van 10 medewerkers van jong en oud. Het team bestaat uit zijn draai en frees specialisten maar ook allround matrijzenmakers. De ervaren matrijzenmakers brengen je de matrijs specifieke kennis bij. Iedereen helpt en leert van elkaar zodat iedereen breed inzetbaar is op de afdeling.

Profile

 • Als vooropleiding heb je een VMBO diploma, een overgangsbewijs voor 4 HAVO-VWO of een MBO 2 diploma.
 • Je hebt affiniteit met (metaal)techniek en werkt graag met je handen.
 • Je bent enthousiast en ambitieus.
 • Je bent accuraat en hebt oog voor detail. In dit geval gaat het soms om duizenden van millimeters!
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent een teamspeler.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jezelf en anderen.
 • Je kunt goed communiceren in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Offer

Wat bieden wij

 • Een salaris voor 40 uur per week (dus ook op de lesdag) conform CAO KRI en Aanvullende Afspraken Arbeidsvoorwaarden DYKA B.V., schaal E (van € 2097,72 tot € 2762,29 bruto per maand);
 • Een ploegentoeslag van 15%.
 • Je krijgt 2x een jaarcontract bij Randstad Vakopleidingen gedurende de opleiding. Na het ontvangen van je erkende MBO-diploma kom je in dienst bij DYKA.
 • Wij betalen de kosten die jij moet maken om de opleiding te kunnen volgen. Denk hierbij aan les- en boekengeld, licenties en gereedschap.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Een fijne werkomgeving met leuke collega’s!

Procedure en solliciteren
De sollicitatieprocedure kent de volgende stappen:

Stap 1: Randstad Techniek Assessment (duurt ongeveer 1,5 uur)

Stap 2: Sollicitatiegesprek met opleidingsadviseur Randstad Vakopleidingen

Stap 3: Sollicitatiegesprek met Manager gereedschapmakerij en de recruiter van DYKA

Stap 4: intake gesprek bij Friese Poort Drachten

Voor vragen kun je contact opnemen met Marijke Drenth (Opleidingsadviseur Randstad) via +31614776653 of marijke.drenth@nl.randstad.com of Gerwin de Boer (Recruiter DYKA) via +31616091977 of gerwin.deboer@dyka.nl. 

Door te solliciteren ga je automatisch akkoord met de bewaartermijn van je persoonsgegevens bij DYKA voor een periode van één jaar.

Category
Engineering
Department
Technic
Experience level
Entry Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
APPLY NOW