HR Manager

Company description

Wie zijn wij?

Sinds de start in 1957 is DYKA uitgegroeid tot een internationale totaalaanbieder van duurzame oplossingen voor riool-, water-, lucht-, gas en energienetwerken. De kunststof leidingsystemen in PVC, PE en PP van DYKA worden met name toegepast in de woning- en utiliteitsbouw en in de grond-, weg- en waterbouw.

DYKA maakt sinds 1987 deel uit van de Tessenderlo Group, met een notering aan de beurs in Brussel. Het is met 600 medewerkers met recht een ‘groot bedrijf’ te noemen, maar de cultuur is alles behalve onpersoonlijk. DYKA Nederland is gevestigd in Steenwijk en heeft maar liefst 21 vestigingen verspreid over Nederland.

DYKA wil adequaat anticiperen op wijzigingen en ontwikkelingen in markt en maatschappij.

Dit betekent voor nu en de komende jaren dat beleid, processen en cultuur worden (door)ontwikkeld met focus op klantvraag, afstemming van en een goede match tussen (productie)vraag en (personeel)aanbod. Actuele strategische HR thema’s zijn; transformational leadership, recruitment en retention.

Juist in dit perspectief is de rol en (ontwikkelings)kracht van de professional en de organisatie van groot belang en daarmee een strategisch, tactische en operationele bijdrage van HR onmisbaar.

DYKA B.V., de grootste en meest  veelzijdige entiteit binnen de groep, zoekt een zeer ervaren en stevige Manager Human Resources.

Naar de website: https://www.dyka.nl

Plaats in de organisatie

Als HR Manager rapporteer je aan de VP Human Resources van Tessenderlo Group en maak je deel uit van het Management Team DYKA B.V. in Steenwijk.​​​​​​​

Job description

DYKA Group

Functie

Jouw ruime kennis en ervaring met de praktijk van HR en verandermanagement stelt je in staat sturing te geven aan de verdere inrichting, positionering en professionalisering van de afdeling HR en de verdere ontwikkeling van de organisatie. De termen resultaatgericht, klantgericht handelen en organisatiesensitiviteit zijn je dan ook niet onbekend.

Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van het strategisch beleid naar een HR beleid, passend bij de koers. Daarmee lever je – als volwaardig lid van het MT - proactief een bijdrage aan het realiseren van de gestelde organisatiedoelen.

Door jouw duidelijke visie en manier van communiceren weet je anderen te inspireren en overtuigen. Je combineert strategisch denken met pragmatisme. Je bent open en toegankelijk, integer en inspirerend. In je handelen ben je evenwichtig, creatief en resultaatgericht. Met gevoel voor verhoudingen en de nodige vasthoudendheid  maar ook met relativering en humor weet je samen met het MT de gestelde doelen te bereiken.

 

Taken en verantwoordelijkheden

Je geeft leiding en verder vorm aan de afdeling HR (6 medewerkers) en treedt op als inhoudelijk sparringpartner.  Hiertoe beschik je over coachende vaardigheden, een pragmatische instelling en het vermogen snel te schakelen. Samen met het HR team ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van en uitvoering geven aan HR plannen, deels op eigen initiatief en deels geïnitieerd vanuit Tessenderlo Group.  Je acteert hierbij zowel op tactisch als strategisch niveau op alle aandachtsgebieden en participeert in projectgroepen binnen de Tessenderlo Group. Door jouw planmatige en georganiseerde manier van werken, ben je in staat zorg te dragen voor optimalisatie van de processen en de structuur. Collega’s hebben een inspirerende, inhoudelijke sparringpartner aan je en als manager heb je de regie en laat je leiderschap zien. Je bent organisatiesensitief, hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet het overzicht te behouden in een dynamische omgeving. Samen met het MT bevorder je de proactieve houding, verbinding en samenwerking binnen de gehele organisatie.  Intern ben je gedelegeerd bestuurder voor de OR en extern ben je bestuurslid van  de RPA (Regionale Praktijk Academie) en de brancheorganisatie NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie).

Profile

Profiel

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Vakgerichte opleiding op HBO+/WO niveau, aangevuld met een bedrijfskundige opleiding en ten minste acht jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Op het HR-vakgebied heb je ruime en aantoonbare managementervaring in vergelijkbare organisaties.
 • Bedrijfsmatig inzicht en kennis van andere vakgebieden, inzicht in organisatie-ontwikkeling en veranderingsprocessen is een must.
 • Ruime ervaring met gespreksvoering OR en bekend met WOR trajecten.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk is een must.
 • Bekend met HR systemen.

Competenties en persoonlijke kwaliteiten

 • Analytisch en conceptueel denkvermogen.
 • Mens- en resultaatgericht leiderschap.
 • Organisatiesensitief.
 • Onafhankelijk en besluitvaardig.
 • Bindend vermogen.
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Pragmatische instelling.

Offer

DYKA biedt

 • Een boeiende functie in een uitdagende en groeiend bedrijf.
 • Een omgeving waar ruimte is voor initiatief.
 • Een markt competitieve salariëring en overige aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals: 
  • een auto lease regeling;               
  • maximale bonusregeling van 17.5%;              
  • uitstekende pensioenregeling.

Voor vragen

Wij hebben de werving & selectieprocedure uitbesteed aan Beljon+Westerterp.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Marion Dijksterhuis, tel.nr. 06 - 22 60 38 50.

Department
Human Resources
Experience level
Mid-Senior Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
APPLY NOW