Customer Services Medewerker

Company description

Wie zijn wij?

Wij zijn veel meer dan alleen maar een producent en distributeur van kunststof leidingsystemen en hulpstukken. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, dragen wij elke dag ons steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen we dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we “Nature’s Network” zijn. 

DYKA Nederland is een vooraanstaand producent en distributeur van kunststof leidingsystemen (PVC, PE en PP). De productie, administratie, centrale distributie en verkoopafdeling gevestigd in de hoofdzetel in Steenwijk. Verder zorgen 21 regionale distributiecentra voor een servicegerichte toelevering aan handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.Binnen de cultuur van DYKA zijn samenwerken (we groeien samen), initiatief nemen (we ondernemen actie) en klant- en resultaatgericht werken (we zorgen ervoor dat de dingen écht gebeuren, we streven naar uitermate tevreden klanten) de belangrijkste kernwaarden.

Job description

DYKA Group

Wat ga je doen?

Als Customer Services Medewerker opereer je als een spin in het web tussen enerzijds onze klanten en anderzijds de interne organisatie. Je vormt samen met de Regio Salesmanagers (RSM) een team waarin je ondersteuning geeft aan de uitvoering van het verkoopproces en de opvolging daarvan. Hierbij komt in toenemende mate de nadruk te liggen op commerciële activiteiten.

  • Je bent verantwoordelijk voor actief relatiebeheer en opvolging van uitgebrachte offertes en bewaak je de voortgang van de gemaakte afspraken en daar waar noodzakelijk forceer of escaleer je de benodigde actie(s). 
  • Aan klanten en prospects verstrek je informatie over ons assortiment, technische toepassingen, levertijden etc.
  • Je bespreekt de leveringsmogelijkheden en levertijden met RSM en informeert klanten op het gebied van levertijd.
  • In overleg met de RSM of je leidinggevende, maar ook zelfstandig, werk je (technische) offertes uit. Je behandelt telefonische en schriftelijke inkomende orders, zodat deze tijdig en correct kunnen worden gerealiseerd (maximale klanttevredenheid). Dit houdt in dat je in nauw contact staat met de afdelingen Supply Chain Management, Debiteurenadministratie, Opslag en Transport en Special Products and Services.
  • Je controleert binnenkomende orders op prijs, leveringsvoorwaarden, debiteurenpositie en kredietlimiet. Je completeert orders met noodzakelijke gegevens ten behoeve van administratieve verwerking en productie.

Profile

Wie ben jij?

Voor deze veelzijdige functie zoeken wij een gemotiveerde kandidaat op MBO-niveau, bij voorkeur in een commerciële of technische richting. Je hebt aantoonbare commerciële kwaliteiten en beschikt over uitstekende communicatieve, contactuele en organisatorische vaardigheden. Je werkt goed onder werkdruk, bent leergierig, precies en pragmatisch ingesteld.

Offer

Wat krijg je daar voor terug?

Ø  Een fijn salaris tussen 2500 en 3500 euro bruto o.b.v. leeftijd en ervaring (excl.  8% vakantiegeld, 3% eindejaarsuitkering en 150% wanneer je overuren maakt).

Ø  Reiskostenvergoeding.

Ø  Bijdrage aan sport abonnement, fietsplan en computerregeling (bij een vast contract).

Ø  Samenwerken met super leuke collega’s.

Ø  Volop ontwikkelingsmogelijkheden. Nog beter worden in waar je al goed in bent? Alles is bespreekbaar en mogelijk!

Ø  Gewoon een vast contract als 12 maanden samenwerken van beide kanten goed bevalt.

Ø  Veel vrijheid bij een innovatieve en toekomstgerichte organisatie die volop in ontwikkeling is. En daar kun jij aan meebouwen!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Kan jij niet wachten om mee te bouwen aan een duurzamere toekomst en herken jij jezelf helemaal in deze functie? Aarzel dan niet, solliciteer direct en stuur een mail naar werkenbij@dyka.nl

Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij Sebastiaan Tamourt, Chef Engineering & Consultancy telefoonnummer +31 613381362 of email sebastiaan.tamourt@dyka.nl.

Een persoonlijkheidsanalyse (PPA) is onderdeel van de procedure evenals een assessment.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Category
Customer Service
Experience level
Mid-Senior Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
APPLY NOW